logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
Αχιλλέως 9, Φάρσαλα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Πράσο: χορταίνει

Πράσο: χορταίνει

Το πράσο (100γρ=25 θερμίμδες) έχει στενή συγγένεια με το κρεμμύδι και είναι και αυτό πλούσιο σε υγιεινές ενώσεις θείου.  Η γεύση του όμως είναι πιο ήπια και περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες.  Γι αυτό τρώγεται ευχάριστα και είναι πιο χορταστικό, ενώ ταυτόχρονα τονώνει την πέψη.  Επιταχύνει επίσης τη ροή του αίματος, έτσι ώστε τα κύτταρα να εφοδιάζονται με ιδανικό τρόπο με θρεπτικές ουσίες και υγρά.  Τα συσσωρευμένα περιττά υγρά αποβάλλονται.

Συμβουλή: Το πράσο δεν καθαρίζεται εύκολα, επειδή ανάμεσα στα φύλλα του επικάθεται συχνά χώμα.  Καλύτερα είναι να βγάλετε πρώτα τα εξωτερικά φύλλα, να αφαιρέστε το κάτω άκρο με τις ρίιζες και αφού κόψετε το πράσο κατα μήκος, να το πλύνετε κάτω από το νερό που τρέχει με πίεση.  Αν έχει πολύ χώμα, το κόβετε σε ροδέλες και το ξεπλένετε καλά σε σουρωτήρι.