logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
Αχιλλέως 9, Φάρσαλα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Πώς να αναγνωρίζετε ένα φρέσκο, υγιές και καλοθρεμένο κοτόπουλο

Πώς να αναγνωρίζετε ένα φρέσκο, υγιές και καλοθρεμένο κοτόπουλο

– Το δέρμα είναι άθικτο, λευκό ή ελαφρά ροδαλό για τα νεαρά και λευκοκίτρινο για τα μεγάλης ηλικίας.

– Οι μυϊκές μάζες του στήθους και των μηρών (μπούτια) είναι αναπτυγμένες, ενώ στα αδύνατα τα κόκαλα εξέχουν.

– Η εσωτερική (σπλαχνική) κοιλότητα έχει ευχάριστη μυρωδιά, χωρίς τη παραμικρή δυσοσμία.

– Προϋπόθεση υγιεινής συντήρησης, είναι να βρίσκεται το κοτόπουλο σε ψυγείο ή σε ψυχόμενη προσθήκη, όπως άλλωστε προβλέπεται από το νόμο.

– Τα τεμαχισμένα κοτόπουλα πρέπει υποχρεωτικά να πωλούνται συσκευασμένα. Πάνω στη συσκευασία θα πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες ενδείξεις.

– Τα κατεψυγμένα κοτόπουλα να βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο σε χώρο όπου υπάρχει σταθερή θερμοκρασία συντήρησης κατεψυγμένων.

– Το περιτύλιγμα να είναι άθικτο.