logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
Αχιλλέως 9, Φάρσαλα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Χουρμάδες

Χουρμάδες

Οι χουρμάδες είναι πολύ χρήσιμος καρπος, γιατί έχουν μεγάλη ποσότητα καροτενίων – διπλάσια από των καρυδιών. Ως καρπός έχει επίσης πολύ ασβέστιο, μαγνήσιο,σίδηρο, φώσφορο και ίνες. Οι χουρμάδες παράλληλα διαθέτουν ένα επιπλέον κύρος «λόγω αρχαιότητας», με την ένοια ότι όλα τα τρόφιμα που συνοδεύουν τον άνθρωπο από παλιά θεωρουνται πολύ χρησιμότερα από εκει΄να που εντάχρθηκαν στο διαιτολόγιο του πριν από λίγους αιώνες. Οι χουρμάδες θεωρούνταν χρήσιμη και συμπυκνωμένη τροφή από την αρχαιότητα.

Τι να προσέξετε: Πρέπει να πλένετε καλά τους φρέσκους χουρμάδες.

Πώς να φάτε το τρόφιμο: Οι χουρμάδες τρώγονται σκέτοι, αλλά γίνονται και πολύ ωραιο γλυκό. Μπορείτε να τους ξεπλύνετε σχολαστικά και να τους ανοιξετε προσεκτικά στη μέση για να βγάλετε το κουκούτσι. Στη θέση του κουκουτσιού μπορείτε να βάλετε ένα αμύγαλο. Μετά βάζετε τους γεμιστους χουρμάδες να βράσουν σε σιρόποι (μέλι και νερό) και κάποια στιγμή αρχίζουν να φουσκώνουν. Τους βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα και αφήνετε να δέσει το σιρόπι. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, στιβετε και ένα λεμόνι για να τονώσετε τη γεύση του τροφίμου, αλλά και για να το κάντε ακόμη πιο αντιοξειδωτικό. Παράλληλα η βιταμίνη C, θα σας βοηθήσει να αφομοιώσετε περισσότερα μέταλλα από το χουρμά.