logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
Αχιλλέως 9, Φάρσαλα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Σύκα

Σύκα

Τα σύκα αποτελούσαν τη «μονοφαγική» δίαιτα των αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες που γίνονταν στην αρχαιότητα, και αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο. Το σύκο τους προσέφερε ενέργεια και παράλληλα προφύλασσε τους μυς τους από τη συγκέντρωση γαλακτικού οξέος. Τα σύκα είναι πλούσια τροφή πάντως, γιατί εκτός από τη γλυκόζη περιέχουν και μεγάλη ποσότητα σιδήρου – ελαφρώς λιγότερη από της φακής-, πολύ ασβέστιο, μαγνήσιο και φωσφόρο. Σημαντικότερο «όπλο» τους θεωρείται η μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικής βιταμίνης Α (καροτενίων), με την οποία ενισχύουν τον οργανισμό μας. Έχουν επίσης μεγάλη ποσότητα ινών.