logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow
Bio
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Γεωργία Κατσογριδάκη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι αριστούχα απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας  με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας με ερευνητική εργασία σχετικά με τα επίπεδα λεπτίνης σε παχύσαρκους και λιπόσαρκους, και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα διπλωματικής διατριβής «Επίδραση της λαπαροσκοπικής επίμήκους γαστρεκτομής, στο διατροφικό προφίλ και στη θρέψη του ασθενους».

Στη δημόσια υπεράσπιση της διδακτορικής της διατριβής η επταμελής εξεταστική επιτροπή, εισηγήθηκε την απονομή του διδακτορικού διπλώματος με Άριστα.

Στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής, παρακολουθεί πάνω από 700 ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργείο παχυσαρκίας, από το 2011 έως σήμερα.

Με την ιδιότητα της Βαριατρικής Διατροφολόγου είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας (International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders – IFSO που είναι επιστημονικός οργανισμός που συγκεντρώνει χειρουργούς και συναφείς ειδικότητες, όπως νοσηλευτές, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ψυχολόγους, παθολόγους, ενδοκρινολόγους, αναισθησιολόγους, γαστρεντερολόγους κ.α. που εμπλέκονται στη θεραπεία των νοσογόνα παχύσαρκων ασθενών.

Από το Μάρτιο του 2020 είναι υπεύθυνη διατροφής του τμήματος χειρουργικής νοσογόνου παχυσαρκίας & μεταβολικών διαταραχών του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Εν εξελίξει βρίσκονται οι σπουδές της για το δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη «Διαχείριση της γήρανσης & χρονίων νοσημάτων» από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Εργάζεται ως ιδιώτης διαιτολόγος ενώ έχει διατελέσει και εκπαιδευτικός στα ΤΕΙ Λάρισας.  Από το 2015 έως σήμερα διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Θεσσαλίας με τίτλο «Κλινική Διατροφή».  Η εμπειρία της περιλαμβάνει και τη διαχείρηση κλινικών περιπτώσεων, δεδομένου ότι έχει διατελέσει συνεργάτιδα της Μονάδας Τεχνητου Νεφρού, ενώ από το 2010 είναι επιστημονική συνεργάτιδα της χειρουργικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας και του Ιασώ Θεσσαλίας.

Ασχολείται με τη διατροφογενετική, δηλαδή την μελέτη των γονιδίων για την κατάρτιση εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής.  Η διαδικασία λήψης δείγματος είναι ανώδυνη και αναίμακτη και πραγματοποιείται στο διαιτολογικό γραφείο.  Για την επεξεργασία των αποτελεσμάτων συνεργαζόμαστε με την Εμβιοδιαγνωστική καθώς και με κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα (Ιατρική Κρήτης) αλλά και διεθνώς.  Η εξέταση πραγματοποιεται στο διαιτολογικό γραφείο της Γεωργίας Κατσογριδάκη κατ’αποκλειστικότητα στη περιοχή Θεσσαλίας.

Οι σπουδές της περιλαμβάνουν επίσης κατάρτιση στην ομοιοπαθητική, δεδομένου οτι έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα σπουδών της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας.  Εν εξελίξει δε βρίσκονται οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην ομοιοπαθητική, στο Hahnemann College of Homeopathy στη Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης έχει εκπαιδευτεί στην αρχαία Ελληνική Ιατρική & στον ελληνικό βελονισμό & ηλεκτροβελονισμό και στην ιριδολογία.

Έχει συνεργαστεί με δύο κέντρα εστίασης για την κατάρτιση διαιτητικών μενού.

Εχει ολοκληρώσει σπουδές στο Διατμηματικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Παρασκευή Καλλυντικών Σκευασμάτων & Σαπώνων» με στόχο την δημιουργία δικής της σειράς περιποιησης με θεραπευτικές ιδιότητες.

Δημοσιευμένη επιστημονική δραστηριότητα στο pubmed:

Desire for Body Contouring Surgery After Laparoscopic Sleeve Gastrectomy.

Sioka E, Tzovaras G, Katsogridaki G, Bakalis V, Bampalitsa S, Zachari E, Zacharoulis D.

Aesthetic Plast Surg. 2015 Dec

Complicated gallstones after laparoscopic sleeve gastrectomy.

Sioka E, Zacharoulis D, Zachari E, Papamargaritis D, Pinaka O, Katsogridaki G, Tzovaras G.

J Obes. 2014

Influence of eating profile on the outcome of laparoscopic sleeve gastrectomy.

Sioka E, Tzovaras G, Oikonomou K, Katsogridaki G, Zachari E, Papamargaritis D, Pinaka O, Zacharoulis D.

Obes Surg. 2013 Apr;23(4):501-8.

Hair Loss After Laparoscopic Sleeve Gastrectomy.

Katsogridaki G, Tzovaras G, Sioka E, Perivoliotis K, Zachari E, Magouliotis D, Tasiopoulou V, Chatedaki C, Zacharoulis D.

Obes Surg. 2018 Jul 31. doi: 10.1007/s11695-018-3433-3.

2019 Apr;9(2):e12296. doi: 10.1111/cob.12296. Epub 2019 Feb 27.

Hyperuricemia and acute gout after laparoscopic sleeve gastrectomy.

Validation of the Suter questionnaire after Laparoscopic Sleeve Gastrectomy in the Greek population

Katsogridaki G, Eleni Zachari, George Tzovaras, Eleni Sioka, Mr Antonis Galanos, Dimitris Zacharoulis

Clin Nutr ESPEN. 2018 Dec;28:153-157. doi: 10.1016/j.clnesp.2018.08.011. Epub 2018 Sep 11.

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες.
διαιτο...λογικά!
Φυσιολογικές καταστάσεις.

παιδιά & εφήβους, εγκυμοσύνη & θηλασμός, παχυσαρκία, αθλητές.

Ειδικές παθολογικές καταστάσεις.

Μετεγχειρητικές καταστάσεις, διαταραχή πρόσληψης τροφής (βουλιμία, ανορεξία), διατροφή μετά από βαριατρικές επεμβάσεις.

Nutrition science without violence!