• Ελληνικά
  • Español
  • English

Δράστε διαιτο...λογικά! Ανακαλύψτε την ιδανική διατροφή!

ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Γεωργία Κατσογριδάκη | 08.03.14 |  E-mail | Εκτύπωση | PDF 

Υλικά


1 φακελάκι ξηρή μαγιά

4 κουταλάκια ζάχαρη

4 κουταλιές λάδι

250γρ χλιαρό νερό

3 κούπες αλεύρι μπλε αγίου Γεωργίου

2 κουταλάκια αλάτι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Μετά ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και ανακατεύουμε. Τέλος το αλεύρι και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που δε κολάει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μεσαίου μεγέθους μπαλίτσες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Σε ένα αλευρωμένο πιάτο ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε σχήμα πίτας.  ηγανίζουμε ελαφρά από τις δύο πλευρές. Το μυστικό για να μείνουν μαλακές είναι να τις τυλίξουμε σε διαφανή μεμβράνη μέχρι να τις φάμε.