logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Ρόκα: μετριάζει την όρεξη για γλυκά

Ρόκα: μετριάζει την όρεξη για γλυκά

Σε σύγκριση με άλλα σαλατικά, η πικάντικη ρόκα (100γρ=24kcals) παρέχει ακόμη περισσότερες πικρές ύλες, συμπληρώνοντας έτσι καταπλητικά το μείγμα σαλατικών και ωμών λαχανικών, αφού οι πικρές ύλες είναι ένα φυσικό όπλο κατά του λίπους.  Οι πικρές ύλες ενεργοποιούν τη δημιουργία σάλιου, γαστρικού και χολικού υγρού και συμβάλλουν έτσι στη βελτίωση της πέψης.  Με αυτό τον τρόπο επιτεχύνεται ο καταβολισμός του συσσωρευμένου λίπους.  Οι πικρές ύλες μετριάζουν εξάλλου την όρεξη για γλυκά.

Συμβουλή:  Η ρόκα πωλείται σηνήθως σε δέσμες.  Κόβετε το κάτω μέρος από τα κοτσάνια πριν ανοιξετε τη δέσμη.  Έτσι το πλύσιμο είναι ευκολότερο.  Μετά πλένετε τα φύλλα, όπως πλένετε και το μαρούλι, τα στραγγίζετε και αν χρειάζεται, κόβετε τα κοτσάνια.