logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Αγγούρια: Διαλύουν τα παχάκια

Αγγούρια: Διαλύουν τα παχάκια

Το αγγούρι αποτελείται κάτα 95% νερό, γιαυτό τα 100γρ δεν έχουν παρα μόνο 14 θερμίδες.  Έτσι μπορείτε να τα τρώτε χωρίς περιορισμό και να χορταίνετε με πολύ υγιεινό τρόπο.  Τα αγγούρια περιέχουν πικρές ύλες που ενεργοποιούν την πέψη και συγρόνως έχουν και μια άλλη καταπλητική ουσία αδυνατίσματος : το ταρτρονικό οξύ, το οποίο εμποδίζει τη μεταβολή του αμύλου σε λίπος.

Συμβουλή:  Πλένετε καλά τα αγγούρια, αλλα μη τα καθαρίζετε, γιατί ακριβώς κάτω από τη φλούδα βρίσκονται οι περισότερες βιολογικές ουσίες.  Μην αφαιρείτε τα σπόρια γιατί περιέχουν πολλές τροφικές ίνες, ευεργετικές για τα έντερα.