logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Πράσινο τσάι: κατά της κούρασης

Πράσινο τσάι: κατά της κούρασης

Αντί για το απογευματινό σας καφεδάκι, πιείτε καλύτερα ένα πράσινο τσάι.  Έχει σχεδόν την ίδια επίδρση όπως ο καφές. αλλά είναι πιο υγιεινό.  Και το πράσινο τσάι περιέχει επίσης καφείνη, αλλά σε αντίθεση με τον καφέ, η καφείνη του τσαγιού διαχέεται πιο αργά και ισορροπημένα στο σώμα.  Γιαυτό διεγείρει το μεταβολισμό και τον εγκέφαλο με πιο ήπιο τρόπο.

Το πράσινο τσάι προέρχεται από το ίδιο φυτό όπώς και το μαύρο.  Η διαφορά είναι ότι μετά τη συγκομιδή το πράσινο τσάι δεν υποβάλλεται σε διαδικασία ζύμωσης, αλλά αχνίζεται αμέσως, τυλίγεται σε ρολά και ξηραίνεται.  Γιαυτό το πράσινο τσάι περιέχει ακόμη πολύτιμες πολυφενόλες, τις φυτικές ουσίες που προωθούν την οξείδωση του λίπους και επιβραδύνουν την αφομοίωση λίπους στο έντερο.

Παρασκευή: Ρίχνετε σε ένα φλιτζάνι ένα κουταλάκι πράσινο τσάι και το περιχύνεται με καυτό νερό (να μη βράζει πλέον).  Το αφήνετε μέχρι τρία λεπτά να τραβήξει και το σουρώνετε.

Προσοχή: Όσο περισσότερο το αφήνετε να τραβήξει, τόσο πιο ηρεμιστική είναι η δράση του, γιατί ελευθερώνεται περισσότερη ταννίνη, η οποία μπλοκάρει τη δράση της καφείνης.