logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Ασβέστιο: Μειώνει το λίπος στη κοιλιά

Ασβέστιο: Μειώνει το λίπος στη κοιλιά

Τα γαλακτερά, όπως το γιαούρτι, βοηθούν στο αδυνάτισμα – αυτό έχει αποδειχθεί σε πολλές έρευνες.  Η εξήγηση:  Όταν ο οργανισμός δεν παιρνει επαρκή ποσότητα ασβεστίου, παράγει περισσότερη ορμόνη ινσουλίνη.  Αυτή η ορμόνη διεγείρη την παραγωγή λιπαρών και αναστέλλει την αποσύνθεση του λίπους στον οργανισμό.  Η πλούσια σε ασβέστιο τροφή έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.  Οι γυναίκες που μειωσαν τις θερμίδες και περιέλαβαν συγχρόνως στο καθημερινό διαιτολόγιο τους 150 έως 250γρ γιαούρτι (1,5% λιπαρά), είχαν 80% μεγαλύτερη επιτυχία στο αδυνάτισμα.  Η γρηγορότερη απόσθύνθεση του λίπους έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για τις συσσωρευσεις λίπους στη κοιλιά.  Όταν μας λείπει ασβέστιο, δεν κοιμόμαστε καλά.