
Τσίλι & πιπέρι καγιέν: καθαρίζουν τον οργανισμό
Το τσίλι ειναι πολύ καυτερό, λόγω της καψαικίνης η οποία βρίσκεται στα άσπρα διαχωριστικά του καρπού και στα σπόρια της μικρής αυτή κόκκινης πιπεριας. Η καψαικίνη αυξάνει την παραγωγή σάλιου και ενισχυει τη λειτουργία του στομάχου και των εντέρων. Το αποτέλεσμα: Η πέψη επιταχύνεται. Συγχρόνως ιδρώνουμε πιο ευκολα, που σημαίνει πως ο συνολικός μεταβολισμός ενεργοποιείται και επιταχύνεται. Η καψαικίνη είναι επίσης ένα φυσικό αντιβιοτικό, που σκοτώνει τα βακτήρια στο έντερο.
Χρησιμοποιείτε καθημερινά ένα με δυο κουταλάκια γλυκού πιπέρι καγιέν ή τσίλι. Οι πιπεριές τσίλι είναι πιο δραστικές όταν τα αποξηραμένα τσίλι τριφτούν στον ειδικό μύλο πριν την χρήση. Ταιριάζουν σε σαλάτες, ρύζι, πάτάτες και σούπερ λαχανικών. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε με πιπέρι καγιέν ή τσιλι τον ντοματοχυμό ή παξιμάδια αλειμμένα με ανθότυρο.