logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Φύλλα σημύδας + τσουκνίδας: αποτοξινώνουν

Φύλλα σημύδας + τσουκνίδας: αποτοξινώνουν

Τα φύλλα σημύδας περιέχουν σαπονίνες, ταννίνη και αιθέρια έλαια που απομακρύνουν με ήπιο τρόπο τα περιττά υγρά από το σώμα.  Τα φύλλα τσουκνίδας βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλλει τα μεταβολικά απόβλητα.  Επιπλέον, το μείγμα αυτό είανι πλούσιο σε μεταλλικές ουσίες, προ πάντων καλίου και πυριτικό οξύ (σημαντικό στοιχείο για τη δημιουργία του συνδετικού ιστού).

Παρασκευή:  βάζουμε στο φλιτζάνι ένα κουταλάκι κοφτό φύλλα τσουκνίδας και ένα κουταλάκι κοφτό φύλλα σημύδας.  Τα περιχύνουμε με 200ml βραστό νερό, τα αφήνουμε σκεπασμένα δέκα λεπτά να τραβήξουν και σουρώνουμε.