logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Τσάι γιογκι: Τονώνει τη πέψη

Τσάι γιογκι: Τονώνει τη πέψη

Το τσάι γιόγκι φέρει το όνομα του από τον εμπνευστή του, Yogi Bhajan, ο οποίος έλεγε: “Η εσωτερική πληρότητα μας κάνει και εξωτερικά χαλοαρούς και ήρεμους”.  Το μείγμα ινδικών βοτάνων από αποξηραμένες ρίζες, σπόρους και φλοιούς, περιέχει κανέλ, τζίντζερ, γαρίφαλα, καρδάμωμο, μαύρο πιπέρι-ένα κοκτέιλ μπαχαρικών που τονώνει και τη χώνεψη.  Αυτό σημαίνει ότι τα λίπη μεταβάλλονται γρήγορα σε ενέργεια και δε συσσωρευονται στο σώμα.  Τα μπαχαρικά αυτά βοηθούν επίσης και στην αποτοξίνωση.

Παρασκευή:  Βράζετε ένα λίτρο νερό.  Προσθέτετε τέσσερα ή πέντε κουταλάκια τσάι γιόγκι και το σιγοβράζετε με κλειστό καπάκι για 25 λεπτά (ανάλογα με τις υποδείξεις στη συσκευασία).  Το αφήνετε ακόμη 15 λεπτά σκεπασμένο να τραβήξει.