
Ζυμαρικά με τυρί & μπρόκολο
Ένα γρήγορο πιάτο που τα συνδιάζει όλα. Μπορείτε να καταψύξετε μόνο τη σάλτσα. 6 βρεφικές μερίδες.
Υλικά
- 1 1/2 κούπας κοντά ζυμαρικά
- μπουκετάκια μπρόκολου
- 50γρ βούτυρο
- 1 γεμάτη κουταλιά αλευρι για όλες τις χρήσεις.
- 1 1/4 κουπας/300ml γάλα πλήρες
- 1/2 κουταλάκι απαλή μουστάρδα
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 1/2 κουπα/150γρ τριμμένο τρένταρ ή γραβιέρα
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να γίνουν al dente. Βράζετε και τα μπρόκολα για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά. Ρίχνετε το αλεύρι και βράζετε για 2-3 λεπτά, ανακατευοντας συνεχώς. Προσθετετε το γάλα σιγά σιγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει το βγάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν και ανακατευεται. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατευετε.
- Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα καλύπτετε με τη σάλτσα. Κόβετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε κοματάκια και γαρνίρετε το πιάτο.