logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Ζυμαρικά με τυρί & μπρόκολο

Ζυμαρικά με τυρί & μπρόκολο

Ένα γρήγορο πιάτο που τα συνδιάζει όλα.  Μπορείτε να καταψύξετε μόνο τη σάλτσα.  6 βρεφικές μερίδες.

Υλικά

  • 1 1/2 κούπας κοντά ζυμαρικά
  • μπουκετάκια μπρόκολου
  • 50γρ βούτυρο
  • 1 γεμάτη κουταλιά αλευρι για όλες τις χρήσεις.
  • 1 1/4 κουπας/300ml γάλα πλήρες
  • 1/2 κουταλάκι απαλή μουστάρδα
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 1/2 κουπα/150γρ τριμμένο τρένταρ ή γραβιέρα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να γίνουν al dente.  Βράζετε και τα μπρόκολα για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα.  Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.  Ρίχνετε το αλεύρι και βράζετε για 2-3 λεπτά, ανακατευοντας συνεχώς.  Προσθετετε το γάλα σιγά σιγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.  Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει το βγάζετε από τη φωτιά.  Προσθέτετε τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν και ανακατευεται.  Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ανακατευετε.
  3. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα καλύπτετε με τη σάλτσα.  Κόβετε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε κοματάκια και γαρνίρετε το πιάτο.