
Πώς να αναγνωρίζετε ένα φρέσκο, υγιές και καλοθρεμένο κοτόπουλο
– Το δέρμα είναι άθικτο, λευκό ή ελαφρά ροδαλό για τα νεαρά και λευκοκίτρινο για τα μεγάλης ηλικίας.
– Οι μυϊκές μάζες του στήθους και των μηρών (μπούτια) είναι αναπτυγμένες, ενώ στα αδύνατα τα κόκαλα εξέχουν.
– Η εσωτερική (σπλαχνική) κοιλότητα έχει ευχάριστη μυρωδιά, χωρίς τη παραμικρή δυσοσμία.
– Προϋπόθεση υγιεινής συντήρησης, είναι να βρίσκεται το κοτόπουλο σε ψυγείο ή σε ψυχόμενη προσθήκη, όπως άλλωστε προβλέπεται από το νόμο.
– Τα τεμαχισμένα κοτόπουλα πρέπει υποχρεωτικά να πωλούνται συσκευασμένα. Πάνω στη συσκευασία θα πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες ενδείξεις.
– Τα κατεψυγμένα κοτόπουλα να βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο σε χώρο όπου υπάρχει σταθερή θερμοκρασία συντήρησης κατεψυγμένων.
– Το περιτύλιγμα να είναι άθικτο.