
Το κρεμμύδι: καθαρίζει και θεραπευει
Οι αρχαίου Αιγύπτιοι έτρωγαν τα κρεμμύδια (100γρ=27 θερμίδες) όπως εμείς τρώμε σήμερα τα μήλα! Με αυτόν τον τρόπο προστατευονταν από πολλά παθογόνα μικροβια, αφου οι ενώσεις θειου, που προσδίνουν στο κρεμμύδι την καυτερή, δυνατή του γευση, έχουν αντιβακτηριακή δράση: Τα σιναπέλαια (είναι αυτά που ερεθιζουν τους δακρυγόνους και μας κάνουν να κλαίμε) διεγερίουν επίσης πολύ αποτελεσματικά τους πεπτικους αδένες και αποτοξινώνουν.