logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Τυρόγαλο

Τυρόγαλο

Το τυρόγαλο είναι μια ιδανική τροφή για μια πλειάδα ασθενειών και αντενδείκνυται σε πολύ λίγες.
Όταν υπάρχει οποιαδήποτε μορφή τοξίνης ή οξειδώσεως, το τυρόγαλο με το λακτικό του οξύ είναι το καλύτερο φάρμακο. Αν και είναι πλούσιο σε οργανικά μεταλλικά στοιχεία πρακτικά όλα τα στοιχεία αυτά με εξαίρεση το φώσφορο είναι αλκαλικά στην αντίδραση του και άρα εξαλείφουν όλες τις ανεπιθύμητες αποθέσεις είτε αυτές είναι ουρικό οξύ, φωσφορικό οξύ ή ασβέστιο.
Το τυρόγαλο είναι ωφέλιμο σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, σκλήρυνσης των αρτηριών ή άλλων τμημάτων του σώματος είτε οφείλεται σε ουρικό ή θειικό οξύ ή ασβέστιο. Όταν υπάρχει ανάγκη φωσφόρου, νατρίου ή μαγνησίου, το τυρόγαλο είναι ωφέλιμο και θεραπευτικό, εκτός και αν υπάρχει κάποια αντένδειξη.