logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Γευστικός τρόπος να τονώσεις το μεταβολισμό σου

Γευστικός τρόπος να τονώσεις το μεταβολισμό σου

Τα τυριά αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Στις περισσότερες περιπτώσεις 60γρ. τυριού μας παρέχουν το 30-60% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Μελέτες και έρευνες καταδεικνύουν την σπουδαιότητα του ασβεστίου στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στη μείωση του σωματικού λίπους μέσω της λιπόλυσης.

Tip: Όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί τόσο περισσότερο ασβέστιο περιέχει. Έτσι για παράδειγμα η αγαπημένη σου παρμεζάνα ή η πιο ελληνική γραβιέρα και grana padano στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής θα βοηθήσουν πολύ το μεταβολισμό.

Μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη: Το τυρί είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Λόγω της ωρίμανσης που υφίσταται το τυρί, η πρωτεΐνη διασπάται με αποτέλεσμα να αφομοιώνεται πλήρως από τον οργανισμό και να είναι περισσότερο εύπεπτο. Το υψηλό ποσοστό του τυριού σε πρωτεΐνες βοηθά στην ανάπτυξη του μυϊκού ιστού και στην αποκατάσταση των φθαρμένων ιστών του οργανισμού.

Για όσους έχουν δυσανεξία στο γάλα: Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται φούσκωμα και δυσφορία όταν δοκιμάζουν γαλακτοκομικά και κυρίως το γάλα. Αυτό οφείλεται στη δυσανεξία στη λακτόζη! Τα τυριά όμως περιέχουν μικρά ποσά λακτόζης γι’ αυτό και μπορούν να καταναλωθούν από αυτά τα άτομα.

Tip: Τα μαλακά τυριά έχουν 50% λιγότερη λακτόζη από το γάλα, ενώ στα σκληρά τυριά η περιεκτικότητα σε λακτόζη μειώνεται ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να γίνονται πιο φιλικά στο πεπτικό σύστημα.