logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Νεροκάρδαμο: τονώνει το μεταβολισμό

Νεροκάρδαμο: τονώνει το μεταβολισμό

Πλούσιο σε βιταμίνες (πχ βιταμίνη C και βήτα καροτίνη) και μεταλλικές ουσίες, το νεροκάρδαμο τονώνει το μεταβολισμό και διώχνει κούραση. Τα καυτερά σιναπέλαια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπολεμούν τα βλαβερά βακτηρίδια στο έντερο.

Συμβουλή:
Το νεροκάρδαμο προσδίδει μια ευχάριστη πιπεράτη γεύση σε ντρεσινγκ από τυρί κρέμα ή ανθότυρο. Κόβετε απλώς τα φυλλαράκια και τα προσθέτετε στη σάλτσα. Με τα πιο μεγάλα φύλλα μπορείτε να φτιάξετε μια μικρή υγιεινή σαλάτα: Αναμειγνύετε 30γρ φρέσκο νεροκάρδαμο με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και αλάτι. Η σαλάτα έχει πικάντικη γεύση που θυμίζει ραπανάκι και μουστάρδα. Το νεροκάρδαμο μπορείτε να το βρείτε στις λαϊκές αγορές ή να το καλλιεργήσετε από σπόρους πάνω σε υγρό βαμβάκι. Αν το ποτίζεται συχνά διατηρείται φρέσκο για τρεις ημέρες.