logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Cappuccino

Cappuccino

Η ονομασία του καφέ προέρχεται από τους καπουτσίνους τους μοναχούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που ανήκουν στο τάγμα του Αγίου Φραγκίσκου. Η ομοιότητα του χρώματος του καφέ με το χρώμα της χαρακτηριστικής μακριάς κουκούλας των καπουτσίνων έδωσε τη συγκεκριμένη ονομασία.
Ο cappuccino είναι στην ουσία espresso με γάλα όπου για να έχουμε τη τέλεια δοσολογία βάζουμε 1/3 εσπρέσο, 1/3 ζεστό γάλα και 1/3 αφρό γάλακτος. Η όλη διαδικασία έγκειται στην προετοιμασία του γάλακτος, το οποίο δεν πρέπει να βράσει, γιατί τότε η γεύση του αλλοιώνεται. Η θερμοκρασία του πρέπει να φτάσει τους 70-80 βαθμούς Κελσίου και καλό είναι να έχει λιπαρά 2% για να μην καλύπτει τη γεύση του καφέ.