
Cappuccino
Η ονομασία του καφέ προέρχεται από τους καπουτσίνους τους μοναχούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που ανήκουν στο τάγμα του Αγίου Φραγκίσκου. Η ομοιότητα του χρώματος του καφέ με το χρώμα της χαρακτηριστικής μακριάς κουκούλας των καπουτσίνων έδωσε τη συγκεκριμένη ονομασία.
Ο cappuccino είναι στην ουσία espresso με γάλα όπου για να έχουμε τη τέλεια δοσολογία βάζουμε 1/3 εσπρέσο, 1/3 ζεστό γάλα και 1/3 αφρό γάλακτος. Η όλη διαδικασία έγκειται στην προετοιμασία του γάλακτος, το οποίο δεν πρέπει να βράσει, γιατί τότε η γεύση του αλλοιώνεται. Η θερμοκρασία του πρέπει να φτάσει τους 70-80 βαθμούς Κελσίου και καλό είναι να έχει λιπαρά 2% για να μην καλύπτει τη γεύση του καφέ.