logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Nescafe

Nescafe

Ο πρώτος στιγμιαίος καφές στο κόσμο ανακαλύφθηκε την 1η Απριλίου 1938 στην Ελβετία. Συγκεκριμένα, το 1930 αντιπρόσωποι του Βραζιλιάνικου Ινστιτούτου καφέ, επισκέφτηκαν εταιρεία και ζήτησαν από τους υπεύθυνους να παρασκευάσουν καφέ ο οποίος θα μπορεί να διατηρεί το άρωμά του, να διαλύεται εύκολα στο νερό και να διατηρείται στο χρόνο καλύτερα από ότι το σπυρί του καφέ. Έπειτα από μια πορεία οκτώ χρόνων γεμάτη έρευνες, προσπάθειες και δοκιμές, γεννιέται αυτή η καστανή σκόνη, η οποία σε επαφή με το ζεστό νερό, απελευθερώνει το χαρακτηριστικό της άρωμα και δημιουργεί το στιγμιαίο καφέ. Από αυτόν, γεννιέται ο καφές φραπέ, με γαλλική ονομασία που σημαίνει χτυπώ, ανακατεύω, αλλά καθαρά ελληνικό προϊόν. Ο φραπέ, ανακαλύφθηκε το 1957 στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης, διανομέας της Nestle, παρουσίαζε ένα νέο προϊόν για παιδιά, ένα σοκολατούχο ρόφημα με την ανάμειξη του με γάλα και με χτύπημα στο σέικερ, Υπάλληλος του διανομέα σε ένα διάλειμμα σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το σέικερ για να φτιάξει Nescafe, λόγω του ότι δεν έβρισκε ζεστό νερό.
Έτσι λοιπόν, καφές, ζάχαρη, και νερό κουνήθηκαν για πρώτη φορά σε σέικερ και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Ο φραπέ, διαδόθηκε γρήγορα στον ελλαδικό χώρο, όχι όμως και στον υπόλοιπο κόσμο, παρά μονάχα στη Ταιλάνδη και τη Μαλαισιά. Έχει κλείσει 50 χρόνια, από τη γέννηση του και έχει συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλο καφέ με τη νεολαία.