
Μπισκότα με ταχίνι (αλάδωτα)
Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι φαρίναπ
- 2-3 κουταλιές της σούπας ταχίνι αραιωμένο σε λίγο χλιαρό νερό
- χυμός τριών πορτοκαλιών
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- 1 φλ τσαγιού ζάχαρη (ή και λιγότερη)
- 1/ φλ του τσαγιού σταφίδες ξανθές (ή και λίγες περισσότερες)
- 1/2 φλ τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα (ή και λιγο περισσότερα)
- 1 κγ κανέλα σκόνη
- ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μία λεκανίτσα το αλεύρι, το αραιωμένο ταχίνι, το κονιάκ, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο το χυμό των πορτοκαλιών (μη τυχόν και είναι πολύς κ δε χρειάζεται όλος) και ζυμώνουμε καλά, ώστε να γίνει η ζύμη απαλή. Κατόπιν ρίχνουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε μαζί για λίγο ώστε να ανακατωθούν καλά.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο ταχίνι και απλώνουμε τη ζύμη σε λεπτή στρώση. Μετά χαράζουμε με μαχαιράκι σε μακρυές λωρίδες και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Όταν ροδίσουν καλά και στεγνώσουν αποσύρουμε και τα κόβουμε.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κουπατ για διάφορα σχέδια
- Μπορούμε να παραλείψουμε κ εντελώς τη ζάχαρη αν είναι απαραίτητο