logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Στιφάδο με τόνο

Στιφάδο με τόνο

Υλικά

  • 2 κουτιά τόνου των 160γρ
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξηρά μικρά (για στιφάδο)
  • 1 κ σούπας τοματοπολτό
  • 8-10 σκελίδες σκόρδα
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 6-8 σπυριά μπαχάρι
  • Πιπέρο μαύρο ή κοκκινοπιπερο καυτερό
  • 100-150γρ περίπου ελαιόλαδο
  • 1-2 κ σούπας ξύδι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα σε λάδι.  Όταν ροδίσουν τα τοποθετούμε σε χύτρα ή ταψί, ρίχνουμε και την τομάτα αραιωμένη σε ζεστό νερό και όλα τα υπόλοιπα.  Βράζουμε σε μέτρια φωτιά.  Όταν τα κρεμμύδια μισοβράσουν ρίχνουμε και τον τόνο σε χοντρά κομμάτια καθώς και το ξύδι.  Προσέχουμε να μη παραβράσουν τα κρεμμύδια και λιώσουν.  Όταν σωθούν τα υγρά κατεβάζουμε από τη φωτιά.

* αντί για τόνο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σόγια κεμπάπ αφού γίνει η ανάλογη προετοιμασία που συνήθως αναγράφεται στη σακούλα