logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Το μούλιασμα των ξηρών καρπών

Το μούλιασμα των ξηρών καρπών

Γνωρίζετε ότι με το μούλιασμα ξηρών καρπών & σπόρων ενεργοποιούμε τα ένζυμα, εξαλείφουμε τους αναστολείς τους & προκαλούμε μερική διάσπαση της πρωτεΐνης; Έτσι αυξάνεται η θρεπτική τους αξία & η περιεκτικότητα τους σε νερό & ταυτόχρονα διευκολύνεται η αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό. Όταν μουλιάζουμε σπόρους όπως το σουσάμι ή οι λιναρόσποροι, διευκολύνουμε τη μάσηση, καθιστώντας τους πιο εύπεπτους.

Τοποθετήστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα δοχείο, προσθέστε τόσο νερό ώστε να βρίσκονται 2,5-5εκ κάτω από την επιφάνεια και στη συνέχεια τοποθετήστε τους στο ψυγείο για 1-2 ώρες.  Αν μουλιάσετε αμύγδαλα, αφήστε τα στο ψυγείο όλη νύχτα.  Θα απορροφήσουν το νερό και το οξυγόνο που βρίσκεται στο νερό και θα φουσκώσουν.  Καταναλώστε τα μέσα σε δύο μέρες ώστε να αποτρέψετε τη δημιουργία μούχλας κάτω από το προστατευτικό περίβλημα.  Θα πρέπει να τα ξεπλένετε και να αλλάζετε το νερό κάθε ημέρα, προσθέτοντας αρκετή ποσότητα ώστε οι ξηροί καρποί να είναι καλά σκεπασμένοι.