logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Πώς θα φτιάξουμε το δικό μας προζύμι

Πώς θα φτιάξουμε το δικό μας προζύμι

Αν σας αρέσει το ψωμί με προζύμι, είναι εύκολο να φτιάξετε το δικό σας.  Αναμείξτε μία μικρή ποσότητα βιολογικό αλεύρι σίτου με λίγο αποσταγμένο νερό.  Καλύψτε το σκεύος με μερικές στρώσεις τουλπάνι και αφήστε το σε ένα ζεστό σημείο (η θερμοκρασία να είναι υψηλότερη από τη θερμοκρασία δωματίου) που αερίζεται καλά.  Μετά από 3-6 ημέρες, θα πρέπει να αναδύει οσμή ψωμιού ή μπίρας.  Σε αυτή τη περίπτωση είναι έτοιμο για χρήση. (ακολουθήστε μια συνταγή ψωμιού με προζύμι)

Μπορείτε να φτιάξετε προζύμι και από βιολογικές σταφίδες.  Μουλιάστε τις σε νερό και καλύψτε το σκεύος με 2-3 στρώσεις τουλπάνι (ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες για το προζύμι από αλεύρι.  Διατηρήστε το σκεύος σε σημείο που αερίζεται καλά και περιμένετε για λίγες μέρες έως και μία εβδομάδα.  Χρησιμοποιήστε το νερό ως προζύμι, αφού αναδύσει οσμή ζύμωσης.