logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Η αξία του μητρικού γάλακτος

Η αξία του μητρικού γάλακτος

Γνωρίζουμε σαφώς την αξία του μητρικού γάλακτος για ανάπτυξη του νεογέννητου. Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι στον άνθρωπο αλλά & σε άλλα ανθρωποειδή όπως οι γορίλες, οι μαστοί βρίσκονται στη περιοχή του θώρακα, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα ζώα όπου οι μαστοί βρίσκονται στη περιοχή της κοιλιάς.
Η θηλάζουσα μητέρα αποδομεί το ίδιο της το σώμα για να θρέψει το βρέφος της. Η τροφή βέβαια που περιέχεται στο γάλα προέρχεται κυρίως από τη κοιλιά. Στο σώμα της γυναίκας, η άνοδος της τροφής από τη κοιλιά στο στήθος, λόγω της θέσης των μαστών εξευγενίζει κ καθαρίζει τη τροφή. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ζώα όπου οι μαστοί βρίσκονται κυρίως στη κοιλιά.
Σύμφωνα με μια άλλη προσέγγιση, η κοιλιά είναι το κέντρο των κατώτερων συναισθημάτων, τα οποία βέβαια είναι σε θέση να μπορουν να αντιληφθούν κ τα ζώα. Στον άνθρωπο όμως η τροφή ανεβαίνει από κάτω προς το πάνω, γίνεται ανώτερη, κεκαθαρμένη, κ επορέυεται κοντα στο κέντρο του θυμοειδούς, των συναισθημάτων όπως λέμε, δηλαδή της καρδιάς…