logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Φακές με ρύζι και τζίντζερ

Φακές με ρύζι και τζίντζερ

Γεύμα δεύτερης βρεφικής ηλικίας

Το απαλό τζίντζερ σε συνδυασμό με τις φακές, το ρύζι και το γιαούρτι αποτελεί ένα ισορροπημένο γεύμα που μπορεί να καταψυχθεί

(10 βρεφικές μερίδες)

 

Υλικά

  • 1/2 κούπα/100γρ κόκκινες φα΄κές
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες κατά μήκος
  • 1 φέτα τζίντζερ χωρίς φλούδα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κούπα/200γρ ρύζι μπασμάτι
  • 2 κουταλιές/30ml αγελαδινό γιαούρτι

 

Εκτέλεση

  1.  Βαζετε τις φακές σε μια κατσαρόλα και ακλύπτετε με νερό (το νερό θα πρέπει να είναι μιάμιση φορά ο όγκος των οσπρίων).   Μόλις αρχίσει ο βρασμός ξαφρίζετε.  Προσθέτετε το σκόρδο, το τζίντζερ και το φύλλο δάφνης.  Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές
  2. Στο μεταξύ μαγειρευετε το ρύζι σε νερό που βράζει για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.  Σουρώνετε και φυλάτε το νερό βρασμού.  ΛΙώνετε το ρύζι με ένα πιρούνι, προσθέτοντας όσο νερό βρασμού χριεάζεται.  Εναλλακτικά, αφήνετε ολόκληρους τους κόκκους ρυζιού.
  3. Αφαιρείτε το τζίντζερ, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης από τις φακές. Προσθέτετε το βραστό ρύζι και ανακατέυετε.  Τέλος, προσθέτετε και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά (μη βάλετε γιαούρτι αν πρόκεται να καταψύξετε το φαγητό).  Αν προτιμάτε μπορείτε να πολτοποιήσετε τις φακές΄.