logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Πρασσόψωμο

Πρασσόψωμο

α) Νηστίσιμη

1/2 κιλο καλαμποκάλευρο

1/2 κιλό σιταρένιο αλεύρι (σκληρό)

2 φακελλάκια μαγιά στιγμής

4 πράσσα χοντρά (το λευκό τους) ψιλοκομμένα

8-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 μάτσος μαιδανό ψιλοκομμένο

1 μάτσο άννιθο

1 φλ τσαγιού ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

β) Αρτυμένη

250-300γρ τυρί φέτα σκληρή χοντρολειωμένη

6-8 αυγά

2-3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος

 

Εκτέλεση

Ριχνουμε τα χορταρικά σε μία λεκάνη με λίγο αλάτι για να μαραθουν.  Ζυμώνουμε και τα δυο είδη αλευρων μαζί με χλιαρό νερό, ρίχνοντας τη μαγιά και το αλάτι.  Ρίχνουμε μέσα τα χορταρικά και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.  Η ζύμε πρέπει να είναι πολύ μαλακή γιατί το καλαμποκάλευρο χρειάζεται υγρά.

Αλείφουμε ένα ταψί Νο 38-40 με λάδι και σκορπίζουμε λίγο καλαμποκάλευρο (για να μη κολλάει).  Ρίχνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε.  Φροντίζουμε να μην έχει πάχος πάνω από ένα δάκτυλο.  Αφήνουμε για λίγο στους 50ο να φουσκώσει και κατόπιν ψήνουμε στους 200ο για μια ώρα και πλεον.

Αν αντί για σιταρένιο αλεύρι και μαγιά, ρίξουμε αλεύρι απ, δεν χρειάζεται να αφήσουμε να φουσκώσει.

 

Σημείωση:

α) Μπορουμε να ρίξουμε και άλλα χορταρικά ψιλοκομμένα, όπως λάπατα, σπανάκια, καυκαλήθρες κτλ.

β) Αν το πράσσο μας πειράζει στο στομάχι, τότε ρίχνουμε από όλα εκτός απ αυτό