logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

“Η μεταμόρφωση…”

“Η μεταμόρφωση…”

Ακουσα κάποτε τον ψυχιατρο και ραββίνο Dr. Abraham Twerski, να περιγράφει εκπληκτικά την διαδικασία μεταμορφώσεως…

Συνηθισμένοι να βλέπουμε το “πριν” και το “μετά” σε φωτογραφικά ημερολόγια, χάνουμε την “ενδιάμεση” φάση της μεταμορφώσεως…

Δε θα μπορουσε να είχε περιγραφεί πιο σωστά…

Οι αστακοί είναι μαλακοί και ευαίσθητοι και ζουν σε ένα μεγάλο κέλυφος. Tο κέλυφος δεν μεγαλώνει. Και πώς μεγαλώνει ο αστακός; Όσο λοιπόν ο αστακός μεγαλώνει, το κέλυφος αρχίζει να τον στενεύει κι ο αστακός νιώθει υπό πίεση και πολύ άβολα.

Τότε πάει κάτω από έναν βράχο (για να προστατέψει τον εαυτό του από θηρευτές-ψάρια) βγάζει το κέλυφος και δημιουργεί ένα καινούργιο.

Σε κάποια φάση και εκείνο το κέλυφος του γίνεται στενό, και ξαναπάει κάτω από ένα βράχο για να φτιάξει μεγαλύτερο κέλυφος. Στη διάρκεια της ζωής του, επαναλαμβάνει τη διαδικασία πολλές φορές.

Το ερέθισμα για τον αστακό για να μεγαλώσει είναι το ότι νιώθει άβολα και πιεσμένος.

Αν όμως οι αστακοί είχαν γιατρούς, δεν θα μεγάλωναν ποτέ. Κι αυτό γιατί όταν θα ένιωθαν άβολα, θα πήγαιναν στον γιατρό, θα έπαιρναν ένα valium ή όποιο άλλο φάρμακο, θα ένιωθαν εντάξει και δεν θα έβγαιναν ποτέ από το κέλυφός τους.

Νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως οι στιγμές που νιώθουμε αγχωμένοι και άβολα, είναι σημάδια για το ότι πρέπει να μεγαλώσουμε. Αν εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιήσουμε τι μας λένε τα σημάδια, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αντιμετωπίζοντας σωστά το άγχος. Μπορούμε, με δυο λόγια, να αναπτυχθούμε.”