logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Τι είναι ο μεταβολισμός;

Οι ζωντανοί οργανισμοί, λαμβάνουν την ενέργεια που χρειάζονται από το περιβάλλον, μέσω της τροφής και τη μετατρέπουν σε ενέργεια, προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα από αυτους.  Η ενέργεια (θερμίδες) των τροφών, προέρχεται από την περιεκτικότητα τους, στα τρία μακροθρεπτικά συστατικά, ήτοι πρωτείνες, υδατάνθρακες, λίπη.  Το νερό που περιέχουν όλα τα τρόφιμα, οι βιταμίνες και τα μέταλλα, δεν...

Cappuccino

Η ονομασία του καφέ προέρχεται από τους καπουτσίνους τους μοναχούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που ανήκουν στο τάγμα του Αγίου Φραγκίσκου. Η ομοιότητα του χρώματος του καφέ με το χρώμα της χαρακτηριστικής μακριάς κουκούλας των καπουτσίνων έδωσε τη συγκεκριμένη ονομασία. Ο cappuccino είναι στην ουσία espresso με γάλα όπου για να έχουμε τη τέλεια δοσολογία βάζουμε 1/3 εσπρέσο,...

Nescafe

Ο πρώτος στιγμιαίος καφές στο κόσμο ανακαλύφθηκε την 1η Απριλίου 1938 στην Ελβετία. Συγκεκριμένα, το 1930 αντιπρόσωποι του Βραζιλιάνικου Ινστιτούτου καφέ, επισκέφτηκαν εταιρεία και ζήτησαν από τους υπεύθυνους να παρασκευάσουν καφέ ο οποίος θα μπορεί να διατηρεί το άρωμά του, να διαλύεται εύκολα στο νερό και να διατηρείται στο χρόνο καλύτερα από ότι το σπυρί...

Διατροφική παράδοση στη Χίο

Από τις εποχές των καταδρομών από τους πειρατές, η Χίος, αποτέλεσε σημείο γαστρονομικής συνάντησης Ανατολής, Δύσης, Βοράς, Νότου. Παρά τις τόσες επιρροές λοιπόν, η κουζίνα της Χίου, τόσο η αγροτική όσο και η αστική, ήταν για πολλά χρόνια, μια κουζίνα «οικονομίας», κουζίνα που ήξερε να εκμεταλλέυεται με σύνεση τη προσφορά όλων των πόρων, χάρις τη...

Νεροκάρδαμο: τονώνει το μεταβολισμό

Πλούσιο σε βιταμίνες (πχ βιταμίνη C και βήτα καροτίνη) και μεταλλικές ουσίες, το νεροκάρδαμο τονώνει το μεταβολισμό και διώχνει κούραση. Τα καυτερά σιναπέλαια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπολεμούν τα βλαβερά βακτηρίδια στο έντερο. Συμβουλή: Το νεροκάρδαμο προσδίδει μια ευχάριστη πιπεράτη γεύση σε ντρεσινγκ από τυρί κρέμα ή ανθότυρο. Κόβετε απλώς τα φυλλαράκια και τα...