logo
Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κούμα 37, Λάρισα
6ης Οκτωβρίου 68, Ελασσόνα
2410 532 660
info@katsogridaki.gr
Follow

Ασπάραγγος ο φαρμακευτικός

Η ιστορία τους ξεκινά το 3000π.Χ. και λατρεύτηκε από αρχαίους Αιγύπτιους, τους Έλληνες, τους Ρωμαίους. Στον 21ο αιώνα, έχει κατακτήσει τις αγορές και τα νοικοκυριά από τη Βόρεια Αμερική ως την Αυστραλία. Στη χώρα μας, το σπαράγγι είναι αυτοφυές και μπορείτε να συναντήσετε διάφορα είδη του, ανάλογα με την περιοχή, λόγω της εξαιρετικής βιοποικιλότητας. Τα 100γρ βρασμένων σπαραγγιών...

Νερό με λεμόνι: μύθος ή αλήθεια;

Τον τελευταίο καιρό, ακουμε πολύ συχνά, γιατροσοφια με βάση το λεμόνι. Τι ισχυει τελικά; Δυναμώνει το ανοσοποιητικό Τα λεμόνια περιέχουν την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία είναι γνωστό πως ενισχύει το ανοσοποιητικό. Ακόμη, το ασκορβικό οξύ από τα λεμόνια καταπολεμά τη φλεγμονή και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άσθματος. Τέλος, η σαπωνίνη έχει αντιμικροβιακές ουσίες που...

Η καστανιά, το αρτόδεντρο

Η καστανιά λέγεται και "αρτόδενδρο". Το αρτόδενδρο είναι δέντρο τροπικό και κατάγεται από την Ωκεανία και οι "ρίζες" του είναι βαθιά στην αρχαιότητα, όπως αποδεικνύεται από διάφορα ευρήματα της εποχής του Χαλκού. Ιδιότητες Τα κάστανα παρουσιάζουν φαρμακευτικές και άλλες ιδιότητες. Έχουν αρκετές θερμίδες (370 τα 100 γραμμάρια), περιέχουν 48% νερό, πολλά άλατα, ενώ αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών...

Πάπρικα

Η πάπρικα είναι ο στενός συγγενής του τσίλι και του πιπεριού από λαχανικά. Υπάρχουν περί τους 30 τύπους πάπρικας γλυκές και καυτερές. Οι πάπρικες αποξηραίνονται κι αλέθονται. Η πιο γνωστή είναι η γλυκιά πάπρικα καθώς δίνει μια νότα γλυκιά και πιπεράτη στα πιάτα, ενώ τα χρωματίζει σε βαθυκόκκινο χρώμα με φυσικό τρόπο. Η καυτερή κόκκινη πάπρικα...

Γευστικός τρόπος να τονώσεις το μεταβολισμό σου

Τα τυριά αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Στις περισσότερες περιπτώσεις 60γρ. τυριού μας παρέχουν το 30-60% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Μελέτες και έρευνες καταδεικνύουν την σπουδαιότητα του ασβεστίου στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στη μείωση του σωματικού λίπους μέσω της λιπόλυσης. Tip: Όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί τόσο περισσότερο ασβέστιο περιέχει. Έτσι για παράδειγμα η αγαπημένη...